Terug naar het overzicht

6 leuke activiteiten voor ouderen in coronatijd 

Het coronavirus, wat in 2020 werd vastgesteld in Nederland, heeft enorm veel impact gehad op ons land. Door de verschillende lockdowns moesten bijvoorbeeld horeca, bioscopen en theaters dicht of eerder sluiten. Ook voor de ouderen is het niet makkelijk geweest.  
Door alle maatregelen was en is het voor ouderen, zeker die in de risicogroep vallen, erg lastig om activiteiten te bedenken. Ook was het risicovol om als familie op bezoek te gaan bij bijvoorbeeld opa en oma. Hierdoor kan best wat verveling of eenzaamheid ontstaan. 

Om ervoor te zorgen dat de senioren actief blijven en zich niet vervelen in deze tijden hebben wij in deze blog een aantal tips wat je kan doen in coronatijd.  

1. Bewegen 
 

Als je zoveel mogelijk in huis moet blijven is het belangrijk dat je toch in beweging blijft. Hoe doe je dat?  
Je kunt een stukje gaan wandelen met bijvoorbeeld de buurvrouw (op 1,5 meter afstand). En als je liever binnenblijft kun je ook thuis een workout volgen. Op YouTube vind je simpele workouts voor senioren. Ook is het mogelijk om oefeningen uit te voeren vanuit je stoel. 

2. Luisterboek 

Voor wie niet van lezen houdt of misschien wel tijdens het koken graag luistert naar een verhaal, dan is de ‘luisterbieb’ een perfecte oplossing. Dit is een gratis te downloaden app voor luisterboeken. Ook is er een selectie met gratis luisterboeken, dus ook als je geen lid bent van de bibliotheek kun je gebruik maken van de luisterboeken. 

3. Koken 

Een andere leuke bezigheid is koken. Als je heel erg van koken houdt kun je wat uitgebreider koken of misschien wel nieuwe recepten uitproberen. En daarna heerlijk genieten van jouw zelfgemaakte diner. In de ochtend kun je ook een uitgebreider ontbijtbuffet maken dan dat je normaal doet. 
Ook kun je bijvoorbeeld gaan bakken. Een lekkere chocoladetaart, koekjes of muffins. Op internet of in de Allerhande vind je de lekkerste recepten. 

4. Hobby 

Je kunt het ook positief bekijken. Nu je zoveel mogelijk thuis moet blijven heb je misschien weer meer tijd om jouw hobby weer op te pakken. Schilderen, knutselen of in het huis klusjes doen. Of is het tijd om een nieuwe hobby te beginnen? Op internet vind je heel veel nieuwe en leuke bezigheden.  
Ook kun je alvast je huis of appartement in de stemming brengen voor de feestdagen. 

5. Spelletjes doen 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk online spelletjes spelen met anderen. Dit kan via de laptop, tablet of een smartphone. Tegenwoordig zijn van heel veel bord- en kaartspellen een onlineversie gemaakt.  

6. Tuinieren 

Je wil al een tijdje wat aan jouw tuin of balkon doen maar het komt er steeds niet van. Nu heb je geen excuus meer en kun je jouw tuin weer helemaal opknappen. Ook als je geen tuin of balkon hebt kun je tuinieren. Je kunt namelijk bloemen of planten in je huis zetten en deze onderhouden. 

Met deze activiteiten hoef je je absoluut niet te vervelen. Ook is het belangrijk om contact te houden met familie zoals kinderen en kleinkinderen. Dit kan via videobellen op Whatsapp maar ook via Skype, FaceTime of Facebook.  
Als je heel erg van schrijven houdt kun je ook een postmaatje vinden. Dit kan via internet. Dit houdt in dat jullie naar elkaar schrijven over je dag, gebeurtenissen of dingen waar je mee zit.  

Terug naar overzicht

Terug naar het overzicht
Help de ouderen van Ede
Stichting Koffieluitjes

Help mee

Wil jij je ook inzetten voor eenzame ouderen in Ede? Dit kan op verschillende manieren. Je kunt vrijwilliger worden of je kunt ons financieel steunen. Ook als bedrijf zijn er verschillende mogelijkheden om Stichting Koffieluitjes te helpen.

Neem contact op

“De vrijwilligers bij Koffieluitjes zijn geweldig. Hun enthousiasme en inzet maken elke bijeenkomst speciaal.”

Familie Jacobsen

Kom helpen

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.