uitzicht over water

Ontmoeten, verbinden, ondernemen.

Ede

We zijn in vijf verschillende wijken binnen Ede actief. Wij wensen elke wijk waar er behoefte is aan Koffieluitjes, een Koffieluitjes groep.

Neem contact op Doneren
×
Koffieluitjes brunch

Ontmoeten

Koffieluitjes ontmoeten elkaar drie keer per maand. Tijdens een koffieochtend of een activiteit. Een activiteit kan een spelletjes ochtend, een uitje buiten de deur of een workshop zijn. Deze activiteiten worden elk jaar door onze Koffieluitjes zelf gekozen. Aan het einde van het jaar inventariseren we de wensen van onze ouderen. Daarna ‘vergaderen’ we samen over de jaarplanning van het jaar daarna. Op deze manier worden onze deelnemers gestimuleerd om eigenaar te zijn van hun eigen planning.
Tijdens deze ontmoetingen zijn er altijd vrijwilligers aanwezig ter ondersteuning.

Naast de jaarplanning ontvangen de senioren ongeveer een week voor een activiteit een dagplanning. Hier kunnen zij precies op zien wat we gaan doen, waar we verzamelen, hoe laat en hoe lang de activiteit is. We hebben gemerkt dat dit erg prettig werkt voor de mensen. In de maanden juli en augustus zijn er geen activiteiten maar wel koffie-ochtenden.

huifkar tocht

Kosten

Wij kunnen niet in ieders portemonnee kijken en daarom is deelname aan Koffieluitjes in principe kosteloos.
Wij vinden dat Koffieluitjes voor iedereen toegankelijk moet zijn en vragen daarom enkel een maandelijkse bijdrage van €1,00 tot €2,00 per maand voor de lief- en leed pot. Dit bedrag kan per groep verschillen. Elke groep heeft een eigen lief- en leedpot waar wij bijvoorbeeld een kaartje bij verjaardagen, of een bloemetje bij ziekte van betalen namens de hele groep. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van het vervoer van een van onze vrijwilligers, vragen wij een bijdrage van €2,50 voor de benzinekosten.

Spelletjes ochtend

Vervoer

Wij vragen in principe alle Koffieluitjes op eigen gelegenheid naar de vaste locatie of de bestemming van het uitje te komen. Mensen die slecht ter been zijn, kunnen door onze vrijwilligers opgehaald worden en worden na de activiteit weer thuisgebracht.
Ook wanneer er een uitje op een andere locatie plaatsvindt, zal vervoer geregeld worden. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van het vervoer van een van onze vrijwilligers, vragen wij een bijdrage van €2,50 voor de benzinekosten. We hebben een aantal vrijwillige chauffeurs die ons elke keer netjes en veilig op de plaats van bestemming brengen en gezellig de dag met ons doorbrengen.
Wanneer het uitje plaatsvindt buiten een straal van +- 30km, is het mogelijk dat er wordt gereden met een busje van Noot.