trotse Natasja

Ontmoeten, verbinden, ondernemen.

Over ons

Maak kennis met het team achter Stichting Koffieluitjes. De coördinatoren, de vrijwilligers en het bestuur maken Koffieluitjes mogelijk.

Ons team Help mee!
×
coördinatoren aan de koffie

Coördinatoren

Bij koffieluitjes zijn drie coördinatoren werkzaam. Zij begeleiden de groepen, bereiden alle activiteiten voor en gaan op huisbezoek bij mogelijke nieuwe koffieluitjes. Ook zijn zij bezig met zaken achter de schermen, zoals bijvoorbeeld netwerken, beleid en fondsenwerving.

vrijwilligers achter de bar

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou Stichting Koffieluitjes niet kunnen bestaan. Zij begeleiden de activiteiten voor onze groepen en zorgen ervoor dat onze Koffieluitjes kunnen genieten van de wekelijkse ontmoetingen. Wij zijn erg trots op onze mooie groep actieve vrijwilligers!

het bestuur

Het bestuur

Achter de schermen is ons driekoppig bestuur hard aan het werk om de stichting in goede banen te leiden. Zij denken mee over zaken als financiën, beleid, fondsenwerving en alles wat bij het draaien van Koffieluitjes komt kijken.

man drinkt koffie

Hoe het begon

Koffieluitjes Indische buurt is eind 2014 ontstaan door initiatiefneemster Natasja van Alfen. Natasja zag om haar heen veel ouderen alleen thuis zitten en nodigde ze daarom uit voor een kopje koffie. Flyeren vonden wij geen goed idee, veel mensen moeten namelijk een drempel over. Het werd dus persoonlijk uitnodigen aan de deur en aan de hand meenemen. De groep begon steeds meer te groeien en door te luisteren naar de wensen van de groep, zijn we gaan uitbreiden van alleen een koffiemoment, naar ook activiteiten.
Het concept Koffieluitjes werkt. Vanaf november 2019 is Stichting Koffieluitjes Ede in het leven geroepen, om het concept verder uit te kunnen rollen naar andere wijken in Ede.
Wij zijn erg dankbaar voor het vertrouwen van de gemeente Ede die hierin ondersteunt. Onze droom is om over enkele jaren in alle wijken waar er behoefte is aan Koffieluitjes een Koffieluitjes groep te hebben.

Inmiddels telt Koffieluitjes 4 groepen van gemiddeld 35 deelnemers, vrijwilligers en chauffeurs.

Naar onze teampagina