Groepsfoto Rietkampen

Samen sterk tegen eenzaamheid

Zakelijk doneren

Wil jij een steentje bijdragen in Ede dat voordelen oplevert voor jouw bedrijf? Stichting Koffieluitjes zet zich in voor ouderen die zich alleen voelen of een klein netwerk hebben. We verbinden senioren met elkaar, waardoor zij elkaars netwerk worden. Wij leggen ook graag de verbinding met ondernemers en bedrijven die zich in willen zetten voor het welzijn van ouderen. Als stichting met een ANBI status, betalen wij geen belasting over de giften die we ontvangen. Zo kunnen wij de donaties volledig inzetten voor onze Koffieluitjes.

Doneer nu Neem contact op
×
op reis zakelijk doneren

Maatschappelijke voordelen zakelijk doneren

Een gift doen aan een goed doel laat zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Je zet je in voor de (lokale) samenleving en dit zal opgemerkt worden door klanten en partners. Door je in te zetten voor onze Koffieluitjes onderscheid je je van je concurrenten. Dit kan de keuze zijn voor toekomstige klanten of partners om voor jou bedrijf te kiezen. Bovendien kan het een positief effect hebben op de motivatie van jouw werknemers.

groepsfoto piano zakelijk doneren

De belastingvoordelen van zakelijk doneren

Door een donatie te doen vanuit je bedrijf, laat je zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Dat komt niet alleen je naam ten goede, maar heeft ook fiscale voordelen. Een gift aan Stichting Koffieluitjes vanuit een eenmanszaak mag je bijvoorbeeld aftrekken van de aangifte inkomstenbelasting. Dit kan bij een bedrag vanaf 1% van het verzamelinkomen. Voor een BV is elke gift aftrekbaar, maar er is wel een maximum. Het totaal aan aftrekbare donaties mag 50% van de winst bedragen tot een maximum van € 100.000.

Voorwaarden belastingdienst schenken

Wil je een gift doen en wil je dat deze in aanmerking komt voor aftrek, dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.
– De gift moet aan een algemeen nut beogende instelling zijn
– Je doet de gift vrijwillig en krijgt hier geen tegenprestatie voor
– Een schriftelijk bewijs van de schenking is nodig
– De gift mag niet in contanten zijn

Op de website van de belastingdienst staat meer uitleg over het fiscaal aftrekken van giften.

Ik wil graag zakelijk doneren

huifkar zakelijk doneren

Periodieke gift aan Koffieluitjes

Wil je je vaker inzetten voor onze Koffieluitjes? Dan kan je ook kiezen voor een periodieke gift. Dit betekent dat je een maandelijkse of jaarlijkse schenking doet. Periodieke giften zijn volledig aftrekbaar, hier hoef je geen rekening te houden met minimum of maximum bedragen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je de gift minstens vijf jaar doet en je het vastlegt bij de notaris of in een overeenkomst met stichting Koffieluitjes.

Neem contact met ons op

bloemen zakelijk doneren

Giften in natura

Wil jij met je bedrijf iets betekenen voor eenzame ouderen in Ede, maar wil je geen financiële gift doen? Wij staan open voor andere mogelijkheden. Misschien wil je wel een activiteit voor een van onze groepen organiseren of doneer je liever spullen voor onze jaarlijkse kerstpakketjes. In overleg kunnen we altijd kijken wat voor een mogelijkheden er zijn.

Help mee
Neem contact met ons op

ouderen zakelijk doneren

Zakelijk doneren of toch privé?

Wil je liever privé een donatie doen? Dat kan uiteraard ook. Ook hier zitten belastingvoordelen aan vast. Een gift aan stichting Koffieluitjes mag je aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Dit mag wel pas bij een bedrag vanaf 1% van uw verzamelinkomen. Hoeveel je precies kan aftrekken kan je vinden op de website van de belastingdienst. Gelijk een donatie doen?

Doneer nu

Doneren

Wilt u graag zakelijk doneren? Kies dan één van de onderstaande opties! Had u een ander bedrag in gedachte? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Brons

U doneert eenmalig €250 euro voor een koffiebijeenkomst

€250,00

Nu doneren

Een persoonlijk bedankje
Van harte welkom bij een bijeenkomst

Zilver

U doneert eenmalig €500 euro voor een activiteit

€500,00

Nu doneren

Alles van pakket brons +
Een certificaat dat u een maatschappelijk doel steunt

Goud

U doneert eenmalig €750 euro voor een activiteit buiten de deur

€750,00

Nu Doneren

Alles van pakket Zilver +
Logo vermelding op onze website en de nieuwsbrief